
350
Խոչընդոտում է փքվածության առաջացմանը: Վերացնում է ձգվածության, ծանրության զգացողությունը ուտելուց հետո: Խոչընդոտում է գազերի առաջացմանը: Խթանում է մարսողական գեղձերի աշխատանքը, ունի հակաբորբոքային, սպազմոլիտիկ հատկություններ: Օժտված է զկրտոցների առաջացումը կանխելու հատկությամբ:
Խորհուրդ է տրվում օգտագործել փոքր քանակությամբ` մարսողության գործընթացին չխանգարելու նպատակով:
Բաղադրությունը. պատրինջի խոտ, հազարտերևուկի խոտ, վաղենակի ծաղիկներ, արևքուրիկի խոտ, առյուծագիի խոտ, խնկողկուզակի խոտ, սամիթի սերմեր: